neděle 26. února 2017

NOVINKY v mém malém panenkovském ráji!

Ahoj všichni!
Vítám Vás po delší odmlce na mém panenkovském blogu. Za ten půlrok, kdy jsem tu byla neaktivní se v mém panenkovském světě dost změnilo.
Většinu svých panenek jsem bohužel musela z finančních důvodů poslat dál. Je to sice smutné a bylo dost těžké se s těmi kráskami, které jsem tak pracně sháněla po všech čertech rozloučit.
Ale život jde dál.
Některé panenky odcházejí, jiné zase přicházejí, musím to brát jako výzvu, pořídit si časem lepší kousky. A když člověk hodně chce a bude mít štěstí, najdou si k němu časem třeba i cestu zpátky. :-)

Protože jsem byla dost pracovně vytížená, spoustu panenek, které už bohužel mají nové majitele jste ještě ani na mém blogu neměli šanci vidět, takže to bych chtěla napravit v první řadě a v jednom článku Vám je kompletně představit. Jelikož to už není úplně aktuální, tak nemá smysl věnovat jim články každé zvlášť. Ochudit Vás o ně ale zase nechci, na to jsou holky moc krásné. :-)


Zároveň bych Vám chtěla říct, že v mém světě se ubytovaly dvě nové krásky od Integrity Toys. Musím se přiznat, že si mě tyto panenky získávají čím dál víc. Sice jsem se kdysi zařekla, že žádnou z nich nechci, že to už je na mě moc drahá sranda, ale člověk prostě srdci neporučí.

Před rokem, když jsem začala panenky sbírat, jsem se zařekla, že jiné panenky než od Mattela nechci, jenže...
Co si budeme povídat.
V poslední době mě novinky, které Mattel vydal spíše zklamaly. Panenky dle mého názoru už nejsou to, co bývaly. Líbilo se mi, že sběratelské panenky byly prostě jiné, byly krásnější, propracovanější, dospělejší, opravdovější. V poslední době se mi zdá, že Mattel zapracoval pouze na modernějších outfitech, ale malby tváří jdou od deseti k pěti. A tím pádem panenka pro mě nemá hodnotu oné sběratelské panenky, kterou by mít měla, protože když sundá outfit rovná se povětšinou panenkám z řady playline, které se dají pořídit za pár korun. A o to já pěkně děkuji nestojím.
Tyto panenky, ač jsou vydávány jako sběratelské, tak na mě tak vůbec nepůsobí, a proto jsem si spíše kupovala používané Basics, dřívější Look, Models of the Moment, aj...
Tyhle panenky se opravdu povedly a mají pro mě ono to sběratelské kouzlo. A je mi opravdu líto, že v tom Mattel nepokračuje, protože za kousky, které vydává nyní je mi líto utrácet, protože to pro mě není ono. Rozumějte, mám na mysli tu levnější řadu - pink, black label. Co se týče Gold Labelu, tam už jsou ty panenky propracovanější, ale i tak to mnohdy není žádná sláva.

A tohle si bohužel uvědomují i všichni zahraniční sběratelé, které své panenky na ebay prodávají, protože jejich částky někdy dosahují až astronomických výšin, neb tyto panenky nabraly sběratelskou hodnotu. A to zase nejsem blázen, abych za black label panenku dala 3tisíce...
Určitě se mnou nemusíte souhlasit, je to jen můj vnitřní a osobní pocit. No, jsem z toho zklamaná celkově.

Takže i z tohoto důvodu se mi čím dál více líbí IT panenky. Stojí sice přesně ty nekřesťanský peníze, ale pro mě to je ta sběratelská panenka, za kterou čas od času ty peníze dám. Holt si jich za rok nekoupím 20, ale jenom 2, alespoň je budu mít pořád kam dávat. :-D

Berte tento článek jako takový můj nový sběratelský krok do roku 2017 anebo výkřik do tmy. :-) 

Přeji Vám krásný nedělní den!


Nikola








1 komentář:

  1. Ja mám absolútne rovnaký názor ako Ty, Nikol. Proste Mattel sa síce zlepšil, už nevidíme všade ružovú, robí pekné a štýlové oblečenie, zlepšil sa i pri playline bábikách. Nové tváričky, nie samé blondínky. Ale u zberateľských sa zase zhoršili.:-( Maľby tváre sú v štýle "animo", u playline pre deti to ešte prehryziem, ale nie u zberateľských...., čo veru nestoja tri stovky...
    Pre mňa dokonca všetky The Look bábiky sú slabšie ako bola celá Basic kolekcia.
    Mňa v súčastnosti zaujme u zberateľských Barbie len veľmi málo. Napr. Holiday 2016, ale len černoška, ktorá má odutú a vyzretejšiu tvár pripomínajúcu Integritky. Či Karl The Look Sweet Tea, ale aj tá je slabšia, najmä tie veľké oči, čo im dávajú sú hrozné a kazia úroveň bábiky.
    Mne by sa páčila Barbie podľa modelky Natalie Vodianovej, človek sa poteší, že Black Label, čiže cena by mala byť nízka, nakoniec zistí, že stojí ako nejaká Gold Label Barbie... Tak opäť som z toho sklamaná. Alebo sa mi páči Ken Ben Stiller, či novinka Gigi Hadid a tie nechcú vyrobiť zase pre masy...
    Preto chápem Tvoje rozhodnutie ohľadne IT bábik, radšej 3-4 kúsky na rôzne sviatky počas roka, nemusíš riešiť miesto a máš čas sa venovať poriadne len týmto pár kúskom.
    Určite by som rada i ja chcela, aby moja zbierka išla týmto smerom.:-) Tie Mattelky napr. Basic, čo ešte mám, tak sa s nimi zatiaľ pohrám a nevylučujem, že raz môžu aj opustiť moju zbierku a uvolniť priestor Integritkám.:-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu! ♥ Nicole